Styrket ut av skattebråk

Regjeringspartiene har økt oppslutningen med 3,2 prosentpoeng, trass i omfattende skattebråk i sommer. Det viser en meningsmåling fra Opinion.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Den politiske sommeren i Norge har vært preget av intern uenighet regjeringspartiene imellom. Skattenivået har stått sentralt.

Ledende politikere fra Senterpartiet har tatt til orde for økte skatter, og både statsminister Jens Stoltenberg (AP) og finansminister Kristin Halvorsen (SV), har flere ganger måttet understreke at løftene fra Soria Moria står fast; skattenivået skal ikke økes mer enn nivået fra 2004.

Opinions meningsmåling, som ble tatt opp i perioden 9.-13.august, viser at regjeringspartiene ikke har tatt skade av den til dels heftige sommerdiskusjonen, skriver Bergens Tidende.

Senterpartiets politikere, som startet diskusjonene, kan konstatere at partiet øker oppslutningen i forhold til junimålingen fra 5 til 6,5 prosent. Arbeiderpartiet øker oppslutningen med 1,3 prosentpoeng - til 29,4, mens SV øker oppslutningen marginalt, fra 8 til 8,4 prosent.

Opposisjonen har ikke høstet gevinster av det interne regjeringsbråket. De skatteskeptiske partiene Høyre og Fremskrittspartiet går i stedet tilbake med 2,2 prosentpoeng, men holder likevel et samlet høyt nivå på samlet 43 prosent.

Regjeringspartiene er dermed ikke i nærheten av å ha flertall i befolkningen. Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville den borgerlige leiren fått 91 stortingsmandater, mens de rød-grønne partiene ville fått 78 mandater. (©NTB)

Personvernpolicy
</