Libanons hær vil ikke avvæpne Hizbollah

Den libanesiske regjeringshæren vil ikke avvæpne Hizbollah. Regjeringen venter at sjiamilitsen selv vil trekke seg ut av Sør-Libanon når en FN-styrke er på plass der, sier forsvarsminister Elias Murr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libanesere følger en fjernsynssending der Hizbollahs leder Sayyed Hassan snakker om situasjonen i Midtøsten. Libanons forsvarsminister Elias Murr sa tirsdag at landets hær ikke vil ta på seg oppgaven med å avvæpne Hizbollah. FNs sikkerhetsråd krever avvæpning av Hizbollah samt at Libanons regjeringshær og en styrke på opp til 15.000 FN-soldater skal utplasseres i Sør-Libanon (Foto: Mohamed Azakir, SCANPIX/REUTERS)Libanesere følger en fjernsynssending der Hizbollahs leder Sayyed Hassan snakker om situasjonen i Midtøsten. Libanons forsvarsminister Elias Murr sa tirsdag at landets hær ikke vil ta på seg oppgaven med å avvæpne Hizbollah. FNs sikkerhetsråd krever avvæpning av Hizbollah samt at Libanons regjeringshær og en styrke på opp til 15.000 FN-soldater skal utplasseres i Sør-Libanon (Foto: Mohamed Azakir, SCANPIX/REUTERS)

Beirut (NTB-AFP): Rundt et dusin raketter ble tirsdag morgen avfyrt mot israelske stillinger sør i Libanon, men ingen kom til skade. Rakettene var de første som ble avfyrt siden en våpenhvile trådte i kraft tidlig på morgenen mandag, og denne våpenhvilen så tirsdag stort sett ut til å holde.

- Libanons hær vil ikke bli utplassert i Sør-Libanon for å avvæpne Hizbollah, noe Israel ikke selv greide å gjøre. Hærens rolle er å beskytte motstandskjempernes og folkets sikkerhet, å trygge motstandsbevegelsens seier, sa forsvarsminister Murr tirsdag.

Han henviste til Islamsk Motstand, som er navnet på Hizbollahs væpnede fløy.

- Jeg kan forsikre om at motstandsbevegelsen vil samarbeide slik at når regjeringshæren er på plass, blir den den eneste væpnede styrke i området, fortsatte Elias Murr.

FNs sikkerhetsråd krever i sin resolusjon nummer 1701 avvæpning av Hizbollah. Samtidig tas det til orde for at Libanons regjeringshær og en styrke på opp til 15.000 FN-soldater skal utplasseres i det sørlige Libanon. (©NTB)

Personvernpolicy