Meny

Penger til terrorforsøk tatt fra jordskjelvofre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forberedelsene til forsøket på terrorangrep mot fly mellom Storbritannia og USA ble finansiert med penger som skulle gått til ofre for et jordskjelv i Pakistan. Det var snakk om millionbeløp, skriver

Washington (NTB-AFP): Beløpet på fem millioner pund eller 60 millioner kroner skulle gå til ofre for jordskjelvet i Nord-Pakistan og den pakistanske delen av Kashmir i oktober i fjor, skrev den amerikanske storavisen tirsdag. Pengene ble gitt til en ikke navngitt veldedig institusjon.

- De uskyldige pakistanske sjelene i Storbritannia som bidro så gavmildt til jordskjelvets ofre, visste ikke at pengene deres i virkeligheten kom til å gå til en storstilt terroraksjon, sier en pakistansk tjenestemann til Washington Post. Tjenestemannen vil ikke bli sitert ved navn.

Ifølge en annen pakistansk kilde ble mindre enn halvparten av de 5 millionene pund som britiske muslimer ga til Pakistan, virkelig brukt til hjelp for jordskjelvofrene.

- Britisk etterretning fattet mistanke straks pengene ble overført i desember, sier vedkommende.

Avisen New York Times skrev mandag at britiske myndigheter etterforsker om en organisasjon som heter Jamaat-ud-Dawa har gitt penger til noen av de 23 som er arrestert for forberedelse til flyterror. Jamaat-ud-Dawa er aktiv i moskémiljøene i britiske storbyer. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus