Meny

Siste politiske plikt for Bondevik

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med utgivelsen av «Et liv i spenning» oppfyller Kjell Magne Bondevik det han kaller sin siste plikt som tidligere statsleder og politiker gjennom 35 år.


Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik kommer i løpet av året med sin biografi. Tirsdag var han tilstede da Aschehoug forlag presenterte sin høstliste på en pressekonferanse i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXTidligere statsminister Kjell Magne Bondevik kommer i løpet av året med sin biografi. Tirsdag var han tilstede da Aschehoug forlag presenterte sin høstliste på en pressekonferanse i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Oslo (NTB): Bondeviks selvbiografi-planer ble lagt fram under presentasjonen av Aschehougs høstliste tirsdag. Forfatteren var selv til stede sammen med en rekke andre som har lagt mye arbeid i å fortelle historier pakket mellom to permer. Blant mange store og viktige utgivelser i høst peker likevel Bondeviks selvbiografi seg ut.

- Dette er en siste plikt jeg har etter å ha deltatt som en sentral politiker i 35 år. Jeg har sittet svært sentralt gjennom store deler av etterkrigstiden og har mye å fortelle, sier Bondevik til NTB.

Helt siden han gikk av som statsminister 17. oktober i fjor har han arbeidet med boka. Det har vært en kamp å måtte velge mellom alle opplevelsene og Bondevik erkjenner at mye i det opprinnelige manuset måtte kuttes vekk.

- Det kommer nok også noen nye ting i boken som vil være en overraskelse eller som kan vekke debatt, men dette er altså ting fortalt på en måte slik jeg husker og mener det, smiler Bondevik.

Han vil ikke røpe hva som kan skape strid før boka kommer.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus