Meny

Fiskere drev 8.000 kilometer over Stillehavet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre mexicanske fiskere er reddet utenfor Marshalløyene etter å ha drevet 8.000 kilometer tvers over Stillehavet. Ferden tok minst tre måneder, forteller en forretningsmann i øygruppens hovedstad Majur

Majuro, Marshalløyene (NTB-AFP): De tre ble plukket opp i forrige uke av et taiwansk fiskefartøy, men deres nokså utrolige historie ble ikke kjent før tirsdag. De taiwanske fiskerne snakket nemlig bare kinesisk og deres mexicanske kolleger bare spansk, sa forretningsmannen Eugene Muller tirsdag.

- De var utmagret og sultne da de ble plukket opp, men ellers i fin form, tilføyde han. Salvador Ordonez Vasques, Jesus Eduardo Vidana Lopez og Lucio Randon Bacerra kommer fra byen San Blas sentralt i Mexico.

De ble funnet i farvannet mellom Marshalløyene og den lille øystaten Kiribati i en fiskebåt der begge påhengsmotorene var i ustand. Mexicanerne fortalte at de hadde overlevd ved å drikke regnvann og spise sjøfugl de greide å fange.

Eugene Muller, som representerer det taiwanske rederiet Koo's Fishing Co., vil nå sørge for at de tre kommer hjem raskest mulig. Det kan ta litt tid, for saken må gå gjennom den mexicanske ambassade i New Zealand, som tar seg av forholdet til Marshalløyene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus