Meny

Nye ofre for fugleinfluensaen i Asia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fugleinfluensaen krever nye dødsofre i Asia. I Kina er en 62 år gammel bonde død av sykdommen, og en indonesisk pike ble trolig også offer for det fryktede H5N1-viruset.


Slaktede ender ligger stablet nebb i nebb på et marked i Xiangfan i de midtre delene av Kina. En 62 år gammel kinesisk bonde er død av fugleinfluensa, og sykdommen har dermed krevd 14 menneskeliv i Kina, mens minst sju andre skal være smittet av sykdommen. Også i Indonesia fortsetter det fryktede H5N1-viruset å drepe: En ni år gammel indonesisk pike døde av fugleinfluensa tirsdag (Foto: SCANPIX/REUTERS)Slaktede ender ligger stablet nebb i nebb på et marked i Xiangfan i de midtre delene av Kina. En 62 år gammel kinesisk bonde er død av fugleinfluensa, og sykdommen har dermed krevd 14 menneskeliv i Kina, mens minst sju andre skal være smittet av sykdommen. Også i Indonesia fortsetter det fryktede H5N1-viruset å drepe: En ni år gammel indonesisk pike døde av fugleinfluensa tirsdag (Foto: SCANPIX/REUTERS)

Beijing (NTB-Reuters-AFP): Bonden fra Xinjiang-provinsen nordvest i landet er det 14. bekreftede dødsoffer sykdommen har krevd i Kina. Det er uklart hvordan han ble smittet, ettersom han ikke ser ut til å ha vært i direkte kontakt med fugler, opplyste helsedirektoratet i Beijing tirsdag.

I tillegg til de 14 som er døde, skal minst sju kinesere være smittet av fugleinfluensa. Tallet regnes imidlertid som usikkert, fordi kinesiske myndigheter neppe offentliggjør opplysninger om alle slike tilfeller, sier helseeksperter.

Den indonesiske niåringen Ai Siti Aminah fra Cikelet i regionen Vest-Java døde tirsdag på sykehuset der hun var innlagt, opplyste en helsetjenestemann i Jakarta. Hun var blitt lagt inn dagen før med symptomer på lungebetennelse.

Indonesiske myndigheter har til nå registrert 57 tilfelle av H5N1-smitte, og 44 av de smittede er døde. Indonesia er dermed hardere rammet av den fryktede sykdommen, som smitter fra fugler til mennesker men foreløpig ikke mennesker imellom.

(©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus