Turister skades i jakten på torsken

Fiskegale utlendinger skader seg på kroker og sliter seg syke i ferien. Turister med helseproblemer er blitt en belastning for helsevesenet i Midt-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En farlig fisk - for turister.En farlig fisk - for turister.

Trondheim (NTB): Elleve hjertesyke utenlandske turister ble i juli akuttinnlagt på hjerteavdelingen ved St. Olavs Hospital i Trondheim. I 2004 var bare 15 turister innom avdelingen i løpet av hele året, skriver Adresseavisen.

- Det er vanskelig å si om dette er en trend eller om tilfeldigheter er årsaken, sier Sigrid Melkild, økonomisk rådgiver ved Klinikk for hjertemedisin ved St. Olavs Hospital. Hun mener forklaringen enten er at tallet på turister i Norge øker, eller at flere er i risikogruppen for hjerteproblemer.

Den typiske turisten ved hjerteavdelingen er ifølge Melkild en middelaldrende tysker på fiskeferie i havgapet.

På øya Hitra har legevakten denne sommeren blitt nærmest nedrent av syke og skadde turister som trenger hjelp. Hver tredje person som er blitt behandlet ved legevakta er utenlandsk turist. Og fiskekroker på feil sted er vanligste skade.

- For to uker siden kom en svenske til meg. Han hadde satt fast en trehundregrams svenskpilk i nesen og overleppa, forteller lege Marcus Kleveland Berg. (©NTB)

Personvernpolicy