- USA involvert i Israels angrepsplaner

USAs regjering var dypt involvert i Israels planlegging av angrepene på Hizbollah i Libanon, skriver en amerikansk avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): Både president George W. Bush og visepresident Dick Cheney var overbevist om at en vellykket israelsk bombekampanje mot Hizbollah både ville tjene Israels sikkerhetsinteresser og samtidig fungere som en advarsel til Iran, skriver den prisbelønte amerikanske journalisten Seymour Hersh i magasinet The New Yorker.

Israel hadde laget en plan for angrep mot Hizbollah i Libanon, og la fram planen for amerikanske tjenestemenn, skriver Hersh, med anonyme tjenestemenn og eksperter som kilder. USA ble trukket med i planleggingen lenge før 12. juli, da Hizbollah angrep en israelsk patrulje og bortførte to soldater. Det var denne bortføringen som utløste angrepet mot Libanon.

- USA hadde samarbeidet tett med Israel (om angrepsplanene) i flere måneder. Bortføringen av soldatene var bare et påskudd, sa Hersh til CNN søndag kveld.

Hersh skriver at Det hvite hus hadde mange grunner til å se positivt på angrepsplanene, først og fremst at angrepene kunne fungere som en slags generalprøve på et amerikansk forkjøpsangrep mot atominstallasjoner i Iran. (©NTB)

Personvernpolicy