Meny

Storbritannia nedgraderer terrortrussel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia nedgraderer mandag terrortrusselen fra «kritisk» til «alvorlig», melder den britiske etterretningstjenesten MI5 på sin hjemmeside.

Passasjerer venter i pøsregn utenfor Londons hovedflyplass Heathrow søndag, etter at en rekke avganger ble kansellert på grunn av skjerpede sikkerhetstiltak. Den britiske etterretningstjenesten nedgraderte mandag terrortrusselen fra «kritisk» til «alvorlig». Foto: REUTERS/Toby Melville/SCANPIXPassasjerer venter i pøsregn utenfor Londons hovedflyplass Heathrow søndag, etter at en rekke avganger ble kansellert på grunn av skjerpede sikkerhetstiltak. Den britiske etterretningstjenesten nedgraderte mandag terrortrusselen fra «kritisk» til «alvorlig». Foto: REUTERS/Toby Melville/SCANPIX

London (NTB-AFP): Den britiske regjeringen oppgraderte terrortrusselen til «kritisk», det høyeste av fem nivåer, i forbindelse med torsdagens arrestasjoner av 24 mennesker mistenkt for å ha planlagt terroraksjoner mot fly fra London til USA.

Trusselnivået har blitt definert som «alvorlig» i om lag et år, etter at de strenge sikkerhetstiltakene umiddelbart etter selvmordsaksjonene 7. juli i fjor ble noe neddempet.

- Det er en alvorlig og vedvarende trussel fra internasjonal terrorisme mot Storbritannia og britiske interesser i utlandet, skriver MI5 på sin hjemmeside, og slår fast at det nåværende trusselnivået er «alvorlig», det nest høyeste nivået.

Trusselnivået «kritisk» brukes om situasjoner der landet står overfor en umiddelbar trussel om et angrep, og utløser omfattende sikkerhetstiltak. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus