Meny

Grand finale

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en hektisk dag er øyeblikket endelig der. 20.35 lørdag kveld entrer Grand Island scenen og de fem guttene er forvandlet til tøffe og superenergiske musikere. Neste Klikk møtte bandet før og ette

Pål (fra venstre), Espen, Nils og Inge i Grand Island hadde en vanvittig energi på scenen i Middelalderparken, lørdag kveld. (Alle foto Leni Aurora Brækhus)Pål (fra venstre), Espen, Nils og Inge i Grand Island hadde en vanvittig energi på scenen i Middelalderparken, lørdag kveld. (Alle foto Leni Aurora Brækhus)

Neste Klikk fulgte Grand Island på Øyafestivalen. Les om torsdagen her og om fredagen her.

Tredje og siste dag av årets Øyafestival fikk en fantastisk start med Knutsen & Ludvigsen i storform på hovedscenen.

Og de gamle heltene satte standarden, det ble en nydelig dag. Solen skinte på publikum som kjølte seg ned med kald øl i varmen, mens de ble underholdt av god musikk fra de tre scenene. Stemningen var på topp i Middelalderparken. Det var bare å lene seg tilbake og nyte livet...

Hvis du var publikummer, vel å merke. For guttene i Grand Island derimot, var tempoet et ganske annet. Dagen med stor D var her, og de hadde mye å tenke på. Likevel tok de seg tid til å slå av en prat med Neste Klikk, noen små timer før de skulle på scenen.

Jon Iver Helgaker på tangenter.Jon Iver Helgaker på tangenter.

Klokken 18.20, backstage


- Det har vært en sinnsykt hektisk dag, forteller Jon Iver Helgaker når jeg treffer ham og trommis Nils Brodersen i intervjuområdet backstage lørdag ettermiddag.

- Vi har vært på øving, pakket utstyr, gjort et radiointervju... Vi har endelig fått tid til å sette oss ned med en øl backstage nå, forklarer han.

Hvordan er stemningen bak der?

- Bra. Det er en fin gjeng med folk, men jeg har ikke orket å snakke med noen enda, sier Jon Iver og legger til at fokus utelukkende har vært på dem selv og den oppgaven de har foran seg.

Det er drøye to timer til Grand Island skal på scenen, men nervøse er de ikke, forsikrer de meg.

- Jeg er utrolig oppspilt, men har ikke hatt tid til å få nerver. Telefonen har ringt ustanselig. Venner, presse, booking, plateselskap, sier Jon Iver og legger bort mobilen som ringer igjen.

- Men vi er veldig trygge på oss selv, det verste som kan skje er at teknikken svikter, forklarer guttene.

Hvor viktig er denne konserten i forhold til andre konserter dere har spilt?

Pål Gustavsen på banjo.Pål Gustavsen på banjo.

- Dette er helt klart den største. Og kommer det bare 10 stykker for å se på skal vi uansett levere tidenes konsert, lover Jon Iver.

Klokken 20.35, Vika


Men det står minst 150 ganger så mange mennesker foran Vika to timer senere. Og etter en introduksjon med mange fine ord entrer Espen, Pål, Jon Iver, Nils og Inge i Grand Island scenen.

Allerede første tone blir en slags eksplosjon av energi - en vanvittig energi som guttene holder gjennom hele konserten. De ser ut til å ha det veldig gøy på scenen og publikum blir dratt inn og morer seg med. De klapper takten, hopper og danser. En og annen publikummer spretter til og med mer enn de der oppe på scenen. Når Grand Island spiller «Us Annexed», som har snurret og gått på radio den siste tiden, er det mange som nikker gjenkjennende og laller med.

Grand Island låter bra og ser bra ut.


Klokken 22.10


Når det hele er over har guttene god grunn til å være fornøyde, og det er de også:

Brødrene Espen og Pål (i bakgrunnen) koste seg på scenen.Brødrene Espen og Pål (i bakgrunnen) koste seg på scenen.

- Det gikk veldig bra, sier en smilende men overraskende rolig Espen Gustavsen til Neste Klikk etter konserten.

Hvordan var de siste 15 minuttene før dere gikk på scenen?

- Mer frenetisk enn planlagt. Det var noe trøbbel med noe utstyr og plutselig fikk vi beskjed om at det var fem minutter igjen. Vi fikk tid til en kjapp gruppeklem og så var det på, forteller han.

- Men det var en bra ting, da fikk vi ikke tid til å kjenne så mye på sommerfuglene.

I motsetning til bandkameratene Jon Iver og Nils hadde Espen nemlig en del nerver i forkant av konserten:

- Det var nok bror (Pål red.anm.) og jeg som kjente mest til dem. Vi tenkte mye på at dette var vår sjanse til å vise oss frem, forklarer han og legger til at det gikk fort over.

Dette mente anmelderne om konserten:


- Det må være seriøst gøy å spille i Grand Island, skriver NRK P3s anmelder, og gir bandet 5/6.

Litt mindre entusiasme fra VG, som skriver at det «ikke er grandiost ennå», men holder godt til terningkast fire.

- Etter ti sekunder på scenen vet man om det kommer til å sitte bra. Da vet man om det låter bra. Det er egentlig lydmenneskene som bestemmer om det blir en bra konsert. Og de gjorde en god jobb i dag.

Hvordan var det å stå der oppe og se utover folkehavet?

- I begynnelsen så jeg ikke lenger enn de første fem radene. Men det var gøy da jeg tittet utover etter hvert og så at det var folk langt bak i mengden som stod med henda i været, sier Espen med et stolt smil.

- Det var veldig hyggelig at så mange kom for å se på oss.

Hva fremtiden bringer for Grand Island tenker de ikke så mye på. De tar det en dag av gangen... Og lørdag kveld var det Beck, øl og feiring som stod på programmet.

Nils Brodersen på trommer.Nils Brodersen på trommer.

Espen Gustavsen på vokal og gitar.Espen Gustavsen på vokal og gitar.


Grand Island består Espen Gustavsen på vokal, Pål Gustavsen på banjo, Jon Iver Helgaker på keyboard, Inge Brodersen på bass og Nils Brodersen på trommer.

Grand Islands debutplate «Say no to sin» slippes 28. august.

Hør smakebiter fra det kommende albumet her.

Mer i Neste Klikk:

Øyafestivalen 2006Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus