Meny

- Hovedmannen bak terrorplanen på frifot

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem personer som er mistenkt i forbindelse med de avslørte terrorplanene mot fly mellom USA og Storbritannia, skal fortsatt være på frifot. Den antatte hovedmannen er blant dem, ifølge TV-kanalen ABC


Washington (NTB-AFP): TV-kanalen meldte også torsdag at to av de mistenkte hadde laget videoopptak av seg selv der de forteller at de skal begå selvmord.

ABC News siterer pakistanske tjenestemenn som identifiserer hovedmannen som 29 år gamle Matiur Rehman, som skal være med i al-Qaida-nettverket.

Kildene sier videre at Rehman planla et «spektakulært terrorangrep» som skulle markere femårsdagen for 11. septemberangrepene mot USA.

Britisk politi har nektet å kommentere opplysningene, og sa torsdag at de er trygge på at hovedmennene er brakt under kontroll.

24 mennesker er arrestert etter avsløringen. Også i Pakistan er flere personer arrestert i en aksjon som var samordnet med britisk politi. (©NTB)


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus