Meny

Er dette verdens minste katt?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan dette være den minste katten i verden? Guinness Rekordbok venter nå i spenning på at det vesle kattenurket skal bli fullvoksen, for å finne ut om det er en ny katterekord.


Rekord eller ikke, den vesle snuskepusen Heed ligger ifølge mediene godt an til å erobre tittelen som verdens minste katt. Etter fjorten uker er nurket bare åtte centimeter høy med en vekt på 900 gram.

Er Heed verdens minste katt? Guinness Rekordbok venter spent på at puse-nurket skal bli fullvoksent. (Bilde fra Daily Mail).Er Heed verdens minste katt? Guinness Rekordbok venter spent på at puse-nurket skal bli fullvoksent. (Bilde fra Daily Mail).

Den nåværende rekordholderen, Mr Peebles fra Illinois, er rene kattebeistet i forhold, med en høyde på femten centimeter og en vekt på 1,4 kilo. Til sammenligning er lille Heed fortsatt mindre enn en toalettrull og kan gjemme seg bak en hermetikkboks, om han skulle føle for det.

Eieren Tiffani Kjeldergaard

(40) fra San Diego forklarer at dette er en rase som har de samme muterte genene som kortvokste har. Men vanligvis har disse kattene en vekt på mellom 1,3 kilo og 2,2 og en høyde på rundt femten centimeter.

- Heed var den minste pusen i en søskenflokk på syv. Vi kalte ham Heed fordi han var født med et så stort hode i forhold til den lille kroppen. Det minnet oss om et sitat fra filmen «So I Married an Axe Murderer» hvor Mike Myers plutselig roper ut med skotsk aksent: «Look at the size of his heed!».

Tiffani og mannen hennes

Stefan, forteller til Daily Mail at de opprinnelig planla å gi vekk alle de syv kattepusene, men at de bestemte seg for å vente da alle pusene plutselig fikk mageproblemer.

- Etter hvert som pusene begynte å bli friske igjen, la vi merke til at Heed ikke vokste slik som de andre. Derfor bestemte vi oss for å holde på ham, i tilfelle han ikke var helt frisk. Vi var redde for å miste ham.

Heldigvis viste det seg

snart at Heed var frisk som en fisk. Han var bare så snuskepjuskete og liten.

- Han spiser hele dagen. Han har til og med en bitteliten vom, forteller Tiffani, som kontaktet Guinness Rekordbok da hun skjønte at kattepusen hennes var unormalt liten.

- De har sendt meg papirene for registrering nå, så vi får krysse fingrene. Heed er uansett en flott liten katt. Han elsker å gni nese med meg og å være med meg på tur. Vi kommer garantert til å beholde ham. For denne vesle pusen er kul.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus