Seks av ti nordmenn er kritiske til Israel

Over 60 prosent av nordmenn mener Israel ikke hadde rett til å angripe Libanon etter at to israelske soldater ble tatt til fange, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten halvparten av dem som har lest Jostein Gaarders Israel-kritiske kronikk, som har utløst en voldsom debatt denne uka, støtter forfatterens oppgjør med Israel.Nesten halvparten av dem som har lest Jostein Gaarders Israel-kritiske kronikk, som har utløst en voldsom debatt denne uka, støtter forfatterens oppgjør med Israel.

En spørreundersøkelse utført for avisa viser samtidig at 18 prosent ikke anerkjenner staten Israel.

Ifølge utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er undersøkelsen et tegn på at de fleste synes krigen er en overreaksjon fra Israels side.

61 prosent av de spurte i VGs undersøkelse mener Israel overreagerer, men kun 20 prosent mener det motsatte. I Oslo svarer hele 79 prosent at Israels angrep er en overreaksjon.

Nesten halvparten av dem som har lest Jostein Gaarders Israel-kritiske kronikk, som har utløst en voldsom debatt denne uka, støtter forfatterens oppgjør med Israel.

- Det overrasker meg for så vidt ikke og samsvarer med de hundrevis av henvendelser jeg har fått på mail og sms de siste dagene. Jeg oppfatter dette som et klart tegn på at kronikken ikke tolkes som antisemittisme av folk flest, sier Gaarder til VG. (©NTB)

Personvernpolicy