Meny

Trusselnivået hevet til kritisk i Storbritannia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 mennesker er arrestert i forbindelse med avsløringen av planer om å sprenge flere fly på vei fra Storbritannia til USA, opplyser britisk politi. Trusselnivået er hevet til kritisk.

Flyselskapet British Airways har etter krav fra myndighetene innført forbud mot å ta med håndbagasje på selskapets fly som forlater Storbritannia. Forbudet ble innført etter at britisk politi avslørte planer om å sprenge et fly i luften ved å smugle med seg bomber om bord i et fly i håndbagasjen.Flyselskapet British Airways har etter krav fra myndighetene innført forbud mot å ta med håndbagasje på selskapets fly som forlater Storbritannia. Forbudet ble innført etter at britisk politi avslørte planer om å sprenge et fly i luften ved å smugle med seg bomber om bord i et fly i håndbagasjen.

London (NTB-Reuters-DPA): Planene om et terrorangrep mot Storbritannia gikk ut på å sprenge flere fly i luften mens de var underveis fra Storbritannia til USA, ifølge innenriksminister John Reid.

Angrepsplanene som ble avslørt av Scotland Yard var betydelige, og beskrives av politiet som «et forsøk på å begå massedrap i et ufattelig omfang».

Myndighetene mener de utgjorde «en stor trussel mot Storbritannia og landets internasjonale partnere», fremholder innenriksminister Reid.

Avsløringene har ført til at trusselnivået er hevet til kritisk i Storbritannia, noe som betyr at et angrep kan forventes når som helst, opplyser sikkerhetspolitiet MI5. Kritisk er det høyeste av de fem beredskapsnivåene.

Politiet har arrestert flere personer i London-området som følge av avsløringen, ifølge britiske TV-stasjoner dreier det seg om 18 personer.

De skal ha hatt planer om å smugle med seg bomber om bord i flyene i håndbagasjen.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus