Mick Jagger tar sangtimer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frem til han var bortimot 60 år ga Rolling Stones-vokalisten jernet på scenen uten å tenke på stemmen. Nå innrømmer Mick Jagger, 63, at han de siste årene har tatt sangtimer for å ta vare på den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Mick Jagger tar sangtimer for å holde på stemmen sin. (Bildet er hentet fra mickjagger.com).Mick Jagger tar sangtimer for å holde på stemmen sin. (Bildet er hentet fra mickjagger.com).

Tidene forandrer seg, som Bob Dylan sang. På 60- og 70-tallet var rock'n' roll-bandet Rolling Stones det tøffeste rockebandet på planeten og levde i en orgie av dop, damer og fyll. På 90-tallet benyttet daværende sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa en uttalelse fra Mick Jagger da hun presenterte innholdet i en plan for redusert rusmiddelbruk.

«Då leiaren av

Rolling Stones, (50-åringen) Mick Jagger, var i Oslo siste gong, skal han ha uttalt at resepten for det sunne liv var ingen narkotiske stoff, ingen tobakk - men god sex med kjærasten og to glas vin i veka», sa hun.

Nå viser det seg

at Rolling Stones-vokalisten heller ikke lenger gir pokker i hvor mye han skriker og hyler og bærer seg på scenen. I et intervju med Virgin Radio forteller Jagger hva som er skjedd.

- Bedre sent enn aldri, jeg tok noen sangtimer for noen år siden, etter 35 år uten. Litt trening og oppvarming hjelper virkelig. Jeg forteller alltid disse unge vokalistene at jeg selv aldri pleide å gjøre det, men at de burde. En rekke mennesker har stemmeproblemer, ikke bare gamle, men unge også, sa han i radiointervjuet referert av den britiske avisen Independent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jagger er kjent

for sine mange løpeturer og krumspring på scenen. Han mener både synging og løping krever oppvarming.

- Jeg mener, du synger mye, hver kveld synger du time etter time og stemmen din blir sliten, som alt annet, som løping hver kveld. Det er derfor du må varme opp ordentlig.

Rolling Stones

er midt inne i turnéen «Bigger Bang» og skal spille i Bergen 1. september. Turnéen ble startet opp igjen i Milan i forrige måned etter en pause. Årsaken var at gitarist Keith Richards måtte opereres for hjerneblødning etter et fall fra et tre. Richards har aldri svart direkte på hva han egentlig gjorde i treet, bare at «det var et veldig lite tre», ifølge nyhetsbyrået AP.