Meny

Arbeidsplasser skal ikke gå tapt i avisfusjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem største regionsavisene fortsetter planleggingen av et mediekonsern. Det dreier seg om en eiermessig fusjon, som ikke skal gå ut over innhold eller arbeidsplasser, sier Ådne Kverneland, styreled

Styrelederne i Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Aftenposten konkluderte i går med at arbeidet for å utrede en mulig eiermessig integrasjon i et konsern vil fortsette.

- Et eventuelt fremtidig konsern har som mål å bli et børsnotert og ledende medieselskap i Norge - kjennetegnet av innovasjonsevne og systematisk utvikling av nye produkter i alle tilgjengelige kanaler - både regionalt og nasjonalt, skriver de fem medieselskapene i en pressemelding.

De ansatte i de ulike mediehusene har uttrykt en viss skepsis til sammenslåingen, blant annet fordi de frykter at avisene skal bli for like. Dette avvises av Ådne Kverneland, styreleder i Stavanger Aftenblad:

- Det ligger ikke noe sånt i dette. Du kan se på det som en eiermessig fusjon. Vi ønsker å beholde de sterke regionsentrene og regionmiljøene, sier Kverneland til Neste Klikk.

Kan resultatet bli at arbeidsplasser går tapt?

- Det er ikke siktemålet, målet er å bli sterkere, og på den måten trygge arbeidsplasser, muligens skape nye.

Forstår du de ansattes skepsis?

- Jeg har ikke opplevd skepsis, men en viss usikkerhet. Det forstår jeg. Det er naturlig at ansatte stiller spørsmål og føler en viss usikkerhet. Men ved at vi får gitt god informasjon og gjennomført drøftinger med ansatte, vil nok dette roe seg ned. Jeg håper og tror det, sier Kverneland.

Hovedårsakene for å inngå et slikt samarbeid er ifølge Kverneland et ønske om å styrke annonsesatsingen, samt å fremme ressurser for å satse på nye medier.

Styrelederne understreker i pressemeldingen at en eventuell eiermessig integrasjon vil skje i henhold til medieeierskapsloven. Selskapenes styrer vil orienteres om arbeidet i styremøtene 17. august. En eventuell prinsippbeslutning vil komme på et senere tidspunkt. Tillitsvalgte i de fem selskapene er orientert og dialogen med de ansatte vil bli videreført.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus