Håpefullt startskudd for Øya

Torsdag ettermiddag gikk startskuddet for Øya-festivalen 2006. Først på programmet stod avdukingen av et 27 kvadratmeter stort kunstverk, som skal fullføres i løpet av festivalen og auksjoneres bort t

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede få minutter etter avdukingen var besøkende i gang med å sette sitt preg på kunstverket. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Allerede få minutter etter avdukingen var besøkende i gang med å sette sitt preg på kunstverket. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

I løpet av den tre dager lange Øya-festivalen, som starter i dag, kan publikum og artister få sette sitt personlige preg på nedre halvdel av et gigantisk veggmaleri, som har fått navnet «Warning there might be hope in the streets that you are unaware of».

Øvre halvdel av maleriet er allerede ferdigmalt av den anerkjente norske
kunstneren Jannik Abel, og arrangørene håper at også Øya-artister som Yoko Ono, vil sette sin signatur på bildet.

- Det var kreative hoder i Electronic Arts Norge (EA) som sammen med den norske Street Art-inspirerte kunstneren Jannik Abel, kom opp med den originale ideen om å male og auksjonere bort et noe spesielt bilde, sier PR-ansvarlig for ØYA, Jonas Prangerød i en pressemelding.

Musikk som virkemiddel


Etter at festivalen er over og bildet, som er preget av temaet «håp», er fullført skal det auksjoneres bort til inntekt for Amnesty International. Organisasjonen har valgt å la pengene gå til sin ungdomskampanje «Make Some Noise», som handler om å bruke musikken som virkemiddel i å formidle viktige budskap.

Flere av artistene som gjester årets Øya-festival, som Snow Patrol og Yoko Ono, er med å fronte kampanjen internasjonalt. Andre støttespillere er The Cure og Black Eyed Peas.

Håp er kjernen


Generalsekretær for Amnesty Norge, Petter Eide forteller at organisasjonen er både takknemlig, stolt og glad for det generøse bidraget fra EA, Abel og Øya-ledelsen. Han liker også valget av temaet «håp»:

- Håp er selve kjernen i vårt arbeid, og stikkordet for hvordan vi jobber hver eneste dag. Uten håp ville det være umulig å fortsette den store og krevende kampen for at alle mennesker i hele verden skal ha de samme rettigheter og muligheter. Vi ser frem til å se det ferdige kunstverket, sier Petter Eide i pressemeldingen.

Kunstner Jannik Abel mener at et prosjekt som dette, der kunst, musikk og arbeid som fremmer menneskerettighetene forenes, er absolutt nødvendig, og håper så mange som mulig vil være med å fullføre maleriet.

Øvre halvdel av det 27 kvadratmeter store kunstverket er malt av den norske kunstneren Jannik Abel. Bildet skal fullføres av besøkende - artister inkludert - i løpet av den tre dager lange Øya-festivalen. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Øvre halvdel av det 27 kvadratmeter store kunstverket er malt av den norske kunstneren Jannik Abel. Bildet skal fullføres av besøkende - artister inkludert - i løpet av den tre dager lange Øya-festivalen. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Vi er der, er du?


Neste Klikk vil være tilstede under årets Øya-festival. Blant annet skal vi følge det Oslo-baserte bandet Grand Island, som skal gi ut sin første plate «Say no to sin» slippes 28. august.

Grand Island spiller på Vika-scene, i Middelalderparken klokken 20.35 på lørdag, men Neste Klikk følger de fem guttene hver dag. Hør smakebiter fra det kommende albumet her.

Skal du på Øya-festivalen i år? Hvem gleder du deg mest til å se? Legg inn en kommentar i feltet nederst på siden.

Hjemmeside for Øya 06

Program torsdag 10. august

Enga:

14.30 The Cumshots
15.45 The Loch Ness Mouse
16.55 Liars (US)
18.20 Enslaved
19.50 Motorpsycho
21.40 Morrissey (UK)

Sjøsiden:

15.05 Karpe Diem
16.20 !!! (US)
18.00 Band Of Horses
19.50 Lindstrøm & Prins Thomas
21.30 The Knife (S)

Vika:

15.50 The Cables
17.30 Chris Lee
18.50 Spank Rock (US)
20.40 Cold War Kids (US)
22.30 The Apple Falls

Øyanatt Rockefeller

00.00 deus (BE)
01.15 Snow Patrol (UK) - NB! Med forbehold om at bandet får reist fra Heathrow

Øyanatt John Dee

23.30 Silence The Foe
00.30 The Pipettes (UK)

Personvernpolicy