Nordmenn svindler som aldri før

Nordmenn forsøker stadig oftere å svindle til seg forsikringsutbetalinger og metodene blir stadig mer utspekulerte, hevder forsikringsselskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB): Gjensidige har registrert en kraftig økning av saker hvor de har såkalt begrunnet mistanke om at folk har forsøkt å jukse til seg forsikringsutbetalinger.

Metodene varierer, fra å fingere innbrudd og ødeleggelser for å få råd til oppussing av hytta til å arrangere tyveri av egen bil.

- Forsikringssvindel øker både innen privat og næringsrelatert forsikring. Det er begredelig - det er du og jeg som betaler for det, sier utredningsleder Olav Fjælberg i Gjensidige til Aftenposten.

Han regner med at selskapet vil avsløre svindel for om lag 200 millioner kroner i løpet av 2006, mot 160 millioner året før. I tillegg har antall saker der Gjensidige mener å ha «begrunnet mistanke» om svindel økt fra 688 i første halvdel av 2005 til 809 saker i samme periode i år.

Også If Skadeforsikring har registrert en kraftig økning, men vil ikke gå ut med sine tall.

- En stor andel skader er fingerte. Mørketallene er sannsynligvis veldig store. Vi har en treffprosent på om lag 35 prosent i å avsløre svindel ved utredning av mistenkelige saker, sier leder Rune Schjølberg i Ifs utredningsavdeling.

(©NTB)


Personvernpolicy