Meny

Nordmenn svindler som aldri før

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn forsøker stadig oftere å svindle til seg forsikringsutbetalinger og metodene blir stadig mer utspekulerte, hevder forsikringsselskapene.


Oslo (NTB): Gjensidige har registrert en kraftig økning av saker hvor de har såkalt begrunnet mistanke om at folk har forsøkt å jukse til seg forsikringsutbetalinger.

Metodene varierer, fra å fingere innbrudd og ødeleggelser for å få råd til oppussing av hytta til å arrangere tyveri av egen bil.

- Forsikringssvindel øker både innen privat og næringsrelatert forsikring. Det er begredelig - det er du og jeg som betaler for det, sier utredningsleder Olav Fjælberg i Gjensidige til Aftenposten.

Han regner med at selskapet vil avsløre svindel for om lag 200 millioner kroner i løpet av 2006, mot 160 millioner året før. I tillegg har antall saker der Gjensidige mener å ha «begrunnet mistanke» om svindel økt fra 688 i første halvdel av 2005 til 809 saker i samme periode i år.

Også If Skadeforsikring har registrert en kraftig økning, men vil ikke gå ut med sine tall.

- En stor andel skader er fingerte. Mørketallene er sannsynligvis veldig store. Vi har en treffprosent på om lag 35 prosent i å avsløre svindel ved utredning av mistenkelige saker, sier leder Rune Schjølberg i Ifs utredningsavdeling.

(©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus