Meny

Aftenposten angrer ikke på Gaarder-kronikken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harald Stanghelle avviser Kristelig pressekontors antydning om at Aftenposten «som støttet naziregimet», burde latt være å trykke Jostein Gaarders Israel-kritiske kronikk.

Harald Stanghelle (Foto: Aftenposten.no)

De siste dagene har det vært et enormt fokus på forfatter Jostein Gaarder, som følge av det sterkt Israel-kritiske innlegget han hadde i lørdagens utgave av Aftenposten. I debatten som følger har innlegget hans blant annet blitt sammenlignet med Adolf Hitlers kampskrift «Mein Kampf».

Utspillet fra Kristelig pressekontor (KPK) kommer etter at Aftenpostens førsteside onsdag igjen har forfatteren i fokus, under overskriften «Gaarder angrer ikke».

I en pressemelding forsøker KPK å flytte fokus over på avisens sjefsredaktør, som den som er ansvarlig for alt stoff i avisen.

KPK trekker også frem Aftenpostens sympati med naziregimet under andre verdenskrig, og spør om det burde tilsi ekstra varsomhet når det gjelder å trykke kritikk av jødene:

- Det er en umulig problemstilling som tyder på at de som bruker den, ikke har fulgt med i det Aftenposten har skrevet de siste 60 år, sier Stanghelle.

- Gaarder gir uttrykk for et syn på Israel som ligger langt fra det Aftenposten står for. Men jeg forsvarer Gaarders rett til å gi uttrykk for et helt annet syn. Det er viktig å få det opp i det åpne landskap, og så diskutere det, sier sjefsreaktøren ifølge pressemeldingen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus