Meny

Gaarder: - Kikker meg over skulderen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren Jostein Gaarder er skremt over reaksjonene mot ham i etterkant av hans skarpe kritikk av Israel i en kronikk i Aftenposten lørdag.

Oslo (NTB): Innlegget hans er blant annet blitt sammenlignet med Adolf Hitlers kampskrift «Mein Kampf», og forfatteren forteller at ordbruken i debatten har vært så rå at han er blitt redd.

- For første gang i livet har jeg begynt å kikke meg over skulderen, sier Gaarder til Dagbladet.

I en blogg på den samme avisens nettside har redaksjonssjef Helge Øgrim erstattet ordet Israel med Libanon i flere av formuleringene fra Gaarders kronikk, før han konkluderer: «Hvis noen skrev slikt om Libanon og libaneserne, ville han utvilsomt og med all rett bli kalt rasist og muslimhater».

- Å bli sammenlignet med «Mein Kampf» og bli kalt antisemitt var det tyngste. Da ble jeg lei meg. Samvittigheten drev meg til å skrive en tekst for å mane Israel til forsoning. Det er langt fra antisemittisk, mener Gaarder.

Tirsdag går også flere av Gaarders forfatterkolleger, blant dem Erik Fosnes Hansen og Roy Jacobsen, ut mot forfatteren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus