Meny

Nytt skolefag skal styrkje realfaga

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle grunnskoleelevar får frå hausten av faget «Teknologi og design» på timeplanen. Dermed er eit ti år gammalt prøveprosjekt blitt landsdekkjande.

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Oslo (NTB): Det nye faget skal ifølgje målsettinga kunne gje ei kreativ og praktisk tilnærming til naturfaga, skriv Aftenposten.

Et av de underliggjande måla bak opprettinga av faget er å stimulere jenter til å gje seg i kast med realfaga. I prøveprosjektet, sett i gang på initiativ frå Norges Ingeniørorganisasjon (NITO) ti år attende, har dette lukkast gjennom å følgje opp standardiserte oppgaver frå idé gjennom design til teknisk gjennomføring.

- Nettopp for jentene er det viktig å sjå at dei kan fikse realfaglege utfordringar. Stort sett lagar dei også finare ting enn gutane, seier rådgjevar Runar Baune i RENATE-senteret, som har arbeidd med opprettinga av faget på oppdrag frå Kunnskapsdepartementet.

Dermed skal norske elevar fra hausten av bryne seg på til dømes å designe og byggje ei bru i papp, installere elektrisitet i eit modellhusvere samt fritt bruk av tannhjul, alarmar og motorar til eige design.

Det nye faget er først og fremst innført for å styrkje realfaga si stilling, men inngår også i læreplanane i kunst og handverk. (©NTB)


Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus