Meny

Fikk svar på flaskepost etter 40 år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Bjørn Magne Moen fra Halten sendte ut flaskepost fra det nå fraflyttede fiskeværet Halten i Sør-Trøndelag som niåring, regnet han ikke med å få svar fra Svalbard 40 år senere.

(Illustrasjonsfoto: Niels Åge Skovbo / Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Niels Åge Skovbo / Scanpix)

Halten (NTB): Mens England fortsatt jublet for et ferskt VM-gull i fotball, sendte Moen og fem andre barn i alderen sju til tretten og et halvt ut flaskeposten som senere skulle bli funnet av en rådgiver for Sysselmannen på Svalbard - på det nordligste punktet på Spitsbergen, 50 meter inne på land, skriver VG.

«Utkastet 24. november 1966 Halten skole. Brit 9 år, Rolf 9 år, Terje 10 1/2 år, Vigdis 13 1/2 år og tore 7 år,» står det skrevet med blokkbokstaver på lappen som ble funnet i flasken.

Etter noe detektivarbeid har avisen greid å finne fram til en av avsenderne fire tiår senere.

- Oi, det var ikke verst. Vi sendte ut masse flaskeposter på den tiden. Vi hadde en bok hvor vi skrev ned når vi sendte dem ut, og hvor de ble funnet, forteller Bjørn Magne Moen til VG.

I likhet med flere av de andre barna på avsenderlappen har Moen knyttet kontakter med mennesker fra flere land gjennom flaskepostene han sendte ut i barndommen. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus