Meny

- Ingen økt boligskatt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et pressemøte mandag sa kommunalminister Åslaug Haga og finansminister Kristin Halvorsen at det ikke vil bli aktuelt å øke boligbeskatningen.

Finansminister Kristin Halvorsen og kommunalminister Åslaug Haga avviser at det blir aktuelt å øke boligbeskatningen. (Foto: Stein Ove Korneliussen)Finansminister Kristin Halvorsen og kommunalminister Åslaug Haga avviser at det blir aktuelt å øke boligbeskatningen. (Foto: Stein Ove Korneliussen)

- Det blir ikke endring i rentefradrag eller gevinstbeskatning på bolig, påstod Halvorsen og Haga etter Senterpartiets sentalstyremøtet mandag.

Dermed avkrefter de den siste tids spekulasjoner, som ble igangsatt av Senterpartiets Per Olaf Lundteigen, da han i juli tok til orde for å øke boligskatten.

Renteoppgang og utflating av forbruk

- Folk må forberede seg på en forsiktig økning av renten. I tillegg vil investeringene i hytter og boliger flate ut.

- Mange tåler ikke en rask renteoppgang. Minst 130 000 familier vil få problemer dersom renten stiger for fort, sa Kristin Halvorsen.

Finansministeren forsikret videre at partene har en felles virkelighetsforståelse om hva som er utfordringene for norsk økonomi fremover:

- Vi har gledelig lav arbeidsløshet. Utfordringen blir å holde den lav. Det er også en utfordring at vi mangler arbeidskraft i Norge.

Skatteøkninger som lovet

Åslaug Haga påstod at regjeringspartiene er helt enige når det gjelder skattenivået for 2007.

- Vi har samme virkeligelighetsforståelse, og vi er enige om målsettingene, sa hun.

- Det blir en skatteskjerpelse på to milliarder fra og med neste år, gjentok Kristin Halvorsen.

Duoen avviser at høstens skattediskusjon har skapt usikkerhet og uklarhet.

- Soria Moria-erklæringen ligger fast, og skal gjennomføres fra a til å, sier begge to.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus