Nordmenn spiser stadig sunnere

Mer frukt og grønt finner veien ned i magen til Ola Nordmann. Samtidig drikker vi mindre brus og mer kildevann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Det viser en forbrukerrapport utarbeidet av ACNielsen, melder Nationen.

Over 60 prosent av de spurte sier at de bevisst spiser mer frukt og grønnsaker.

Gartnerhallen melder om at salget av grønnsaker hittil i år sammenlignet med i fjor har økt med 6,1 prosent, salget av norsk salat har økt med 16 prosent og norsk tomat med 12 prosent. Eksotiske grønnsaker er også i vinden, og salget har her økt med 11 prosent.

Dessuten opplyser 50 prosent av de spurte at de bevisst begrenser sukkerforbruket sitt. Brussalget har gått ned med 7 prosent, mens salg av kildevann har økt med 36 prosent, ifølge Matindustrien. (©NTB)

Personvernpolicy