Vil ha politiråd landet rundt

Nye politiråd skal blant annet forbygge at barn og unge havner på skråplanet. Der skal politi og lokalpolitikere samles til felles idédugnad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): De første politirådene etableres neste år. Her skal politi og politikere snakke sammen om hvordan lokal kriminalitet skal forebygges.

- Hvis politiet skal komme nærmere folk er det viktig at de også kommer nærmere kommunale beslutningstakere. Det er derfor et behov for å trekke politi og politikere tettere sammen, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Aftenposten.

Tanken er at rådene skal gi tettere bånd mellom politiet og kommunale etater som barnevernsvakten, skjenkerettsutvalg, bygningsråd og veietater.

- Nå er det viktig at vi får på plass politiråd i enkelte kommuner og regioner. Vi vil plukke ut noen piloter som starter neste år. Jeg kunne tenke meg at hvert eneste politidistrikt lager seg en pilot, sier Storberget.

Politiets Fellesforbund liker tanken.

- Politiet må ta publikum og samarbeidende instanser langt mer på alvor i fremtiden, enn det som har vært praksis fram til i dag. Det er viktig at dette formaliseres, og et kommunalt politiråd vil være en svært god arena. Vi håper også dette vil føre til at flere lokalpolitikere engasjerer seg i kriminalpolitikk, sier forbundsleder Arne Johannessen.

(©NTB)

Personvernpolicy