Broderi er blitt trendy

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strikkebølgja som har herja i mange år her i landet får no avløysing av ei broderibølgje. Broderi pregar både klesmote og design, og ungdomen tek fram broderinålene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av Johanne Landsverk, Nynorsk Pressekontor

Hardangersaum er blitt på moten, og Norges Husflidslag startar no eit mangeårig broderiprosjekt. (Foto: Johanne Landsverk, NPK)Hardangersaum er blitt på moten, og Norges Husflidslag startar no eit mangeårig broderiprosjekt. (Foto: Johanne Landsverk, NPK)

Norges Husflidslag vil utnytte den nye trenden, og i september startar eit mangeårig broderiprosjekt. Oppstarten blir 15.-17.september med broderiseminar på Holmen Gård i Gjerstad, kurssenteret til Norges Husflidslag.

Populært blant unge


Tove Gulsvik, administrerande direktør i Norges Husflidslag, fortel at det akkurat no er ei god tid for broderiet.

- Broderi ligg i tida. Det er er blitt veldig populært, spesielt blant dei unge, seier Gulsvik.

- I fem år har Norges Husflidslag sett fokus på tre og trearbeid. Men i åra framover ønskjer vi å løfte fram gamle broderiteknikkar.

- Held broderiteknikkane på å gå i gløymeboka?

- Vi har klart å halde i hevd ein del av broderiteknikkane, som til dømes bunadbroderiet. Men ein del av teknikkane treng å bli løfta fram att. I broderiprosjketet vil vi ta opp fritt broderi, men vil vil også trekkje fram gamle teknikkar som hardangersaum og engelsk broderi. (NPK)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving