Meny

Ikke prøv dette i fylla

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En full mann ble fraktet til sykehuset etter å ha svelget en 20 centimeter lang kniv, åtte spikre, to skjeer og noen klesklyper. Her er flere ting du ikke bør prøve i fylla.


Mange føler seg gjerne litt tøffere, mer selvsikre eller nærmest uovervinnelige etter å ha fått litt for mye alkohol innabords. Men heldigvis blir ikke alle like vågale som 23 år gamle Ratko Dankovic.

Han og en gjeng kamerater kombinerte nemlig et høyt inntak av alkohol med å se på en tryllekunstner på TV. Hadde tryllekunstneren nøyd seg med å trylle fram noen hvite duer, eller bort noen søte kaniner, hadde kombinasjonen kanskje ikke vært så dum. Men mannen på TV svelget sverd.

Bør ikke svelges, verken i fylla eller i edru tilstand. (Foto: 21stcenturyvillage.com)Bør ikke svelges, verken i fylla eller i edru tilstand. (Foto: 21stcenturyvillage.com)

Full som han var, mente Dankovic at sverdsvelging ikke var noen sak, og han inngikk et veddemål med kameratene sine. Etter å ha drukket opp spriten sin, satte han i gang med stuntet.

Da kameratene litt senere oppdaget at Dankovic faktisk hadde svelget unna kniven, spikrene, skjeene og klesklypene - og ikke, som de hadde antatt, gjemt dem - bar det rett på sykehuset.

Etter en fem timer lang operasjon var den harde kosten ute av den unge kroppen.

- Kjæresten min håper de har fått ut alt. Vi planlegger å ta fly når vi skal på ferie neste måned og hun vil ikke at jeg skal bli stoppet ved metalldetektoren, kommenterte Dankovic fra sykehussengen, ifølge Daily Record.

Man er vel ikke helt ute på viddene om man antar at Dankovic selv ikke er den skarpeste kniven i skuffen.

Men som nevnt innledningsvis har man en tendens til å bli overmodig i fylla. Her er en liste over andre ting som med fordel kan unngås, etter en tur på byen, når man føler seg uovervinnelig:

Ikke tro at du kan spise like mange pølser som denne karen. (Foto: ifoce.com)Ikke tro at du kan spise like mange pølser som denne karen. (Foto: ifoce.com)

Overdreven pølsespising:

Det er ingen hemmelighet at det smaker helt fortreffelig med en pølse eller to på vei hjem fra byen. Men begynn for all del ikke å tenke på pølsekongen Takeru Kobayashi når du står foran pølsedisken.

Ikke tenk at dersom en nett japaner kan spise 53 og ¾ pølse på 12 minutter, så kan du også gjøre det. For det kan du ikke. Og selv om resultatet nok ikke blir en fem timer lang operasjon, er det rimelig å anta at både du og tømmermennene dine må ta dere en tur til Per i hagen, dagen derpå.

Aktiviteter i vann:

Vannet er et element man med fordel kan unngå i beruset tilstand. Alkohol gjør deg absolutt ikke til noen Lewis Gordon Pugh. Du blir verken i stand til å svømme langt, fort eller i ekstremt kalde temperaturer. Så spar svømmekonkurranser og veddemål til en annen dag. Ei heller stuping er noen egnet fylleaktivitet, verken fra broer, klipper eller stupetårn i stengte badeanlegg. Det eneste du bør gjøre med vann når du er under innflytelse, er å drikke det - i relativt store mengder - før du legger deg.

Balansekunst:

Det at mange får trang til å balansere under påvirkning av alkohol, er fryktelig ulogisk. Balanseevnen er jo noe av det første som forsvinner ut når alkoholen tas inn. Men balansere skal man visst. Fortauskanter kan gå bra, men prøv deg for all del ikke på stunts à la balansekunstner Eskild Rønningsbakken. Balansering på stoler som står oppå hverandre, broer, rekkverk, liner eller håndstående på Monolitten er alle dårlige ideer.

Og sånn kunne man fortsatt ... Moralen er vel at det meste bør unngås i fylla. Rett hjem i seng er ofte det beste.

God helg!


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus