Hund amok i teddymuseum

En vakthund på et engelsk teddybjørnmuseum gikk amok og ødela store deler av utstillingen, blant annet Elvis Presleys teddybjørn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Natt til tirsdag ble hundrevis av teddybjørner i museet Wookey Hole Caves sørvest i England ødelagt da vakthunden Barney (6) gikk amok og tygget i stykker store deler av utstillingen, blant dem Elvis Presleys teddybjørn Mabel.

- Han gikk helt berserk, sier museumsjef Daniel Medley til nyhetsbyrået AP.

Dobermannen skulle

egentlig passe på den verdifulle samlingen, men viste seg å være en hund etter teddybjørner da eieren slapp ham ut av båndet. Den tygget i stykker flere av de forsvarsløse teddyene, og ødela andre med sikkel og spytt.

Men det var Elvis Presleys teddybjørn Mabel fra 1909 som ble hardest rammet. Den fikk hodet revet av og fyllvattet spredt utover gulvet.

Den verdifulle bjørnen

var utlånt til museet av den engelske adelsmannen Benjamin Slade, som kjøpte den på en Elvis-auksjon i Memphis for omlag 450.000 kroner.

Ifølge AP var eieren svært misfornøyd da han fikk høre hva som hadde skjedd.

Sikkerhetsvakten Greg West

sier til nyhetsbyrået at han måtte jage Barney i flere minutter, før han til slutt klarte å stoppe den dramatiske teddybjørnmassakren ved å legge hunden i bakken.

West har en teori om at hunden hevnet seg på teddybjørnene på grunn av sjalusi.

Personvernpolicy