Meny

Israelsk kommandoaksjon mot sykehus i Baalbek

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske styrker gjennomførte natt til onsdag en kommandoaksjon mot et sykehus utenfor Baalbek i det nordøstlige Libanon.

En israelsk stridsvogn på vei over grensa til Sør-Libanon natt til onsdag. Israel har utvidet bakkeoperasjonene mot Hizbollah. (Foto: Scanpix/Reuters/Kai Pfaffenbach)En israelsk stridsvogn på vei over grensa til Sør-Libanon natt til onsdag. Israel har utvidet bakkeoperasjonene mot Hizbollah. (Foto: Scanpix/Reuters/Kai Pfaffenbach)

Beirut (NTB-DPA-Reuters): Libanesiske sikkerhetskilder meldte om harde kamper etter at flere helikoptre landet med kommandosoldater i nærheten av Dar al-Himkeh-sykehuset vest for Baalbek, som drives av Hizbollah.

Flere fly gjennomførte samtidig minst 12 tokt mot Hizbollah-baser to kilometer øst for Baalbek, som ligger nord i Bekaa-dalen, ikke langt fra grensa til Syria. Byen er et av den sjiamuslimske Hizbollah-militsens kjerneområder i Libanon.

Ifølge de libanesiske kildene har Israel gått til aksjon på grunn av mistanke om at de to soldatene som ble bortført for tre uker siden befinner seg på sykehuset, muligens for å behandles.

I Israel ble det meldt at operasjonen ble iverksatt for å ta til fange en ledende figur i Hizbollah - sjeik Mohammed Yazbek som var på sykehuset tidligere på dagen.

Flere øyenvitner meldte at soldatene var inne i sykehuset der de prøvde å få med seg flere sårede. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus