Meny

Olmert vil ha «sterk» fredsstyrke i Libanon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel vil fortsette kampen mot Hizbollah i Sør-Libanon inntil en sterk internasjonal fredsstyrke kan utplasseres i området. Styrken bør ha FN-mandat, sier den israelske statsministeren Ehud Olmert.

Israels statsminister Ehud Olmert sier Israel vil vil fortsette kampen mot Hizbollah i Sør-Libanon inntil en sterk internasjonal fredsstyrke kan utplasseres i området. (Foto: Oleg Popov, SCANPIX/REUTERS)Israels statsminister Ehud Olmert sier Israel vil vil fortsette kampen mot Hizbollah i Sør-Libanon inntil en sterk internasjonal fredsstyrke kan utplasseres i området. (Foto: Oleg Popov, SCANPIX/REUTERS)

Jerusalem (NTB-Reuters-AFP): Mandatet bør gi styrken fullmakt til å håndheve en FN-resolusjon med krav om avvæpning av Hizbollah, sa Olmert i et intervju med nyhetsbyrået Reuters onsdag. Den israelske offensiven i Libanon har langt på vei ødelagt Hizbollah militært, tilføyde han.

- Hvis våre forhåpninger går i oppfyllelse og den internasjonale styrken blir både effektiv og kampdyktig, kan det bli slutt på kampene, sa Olmert. På spørsmål om dette betyr at Israel fortsetter sine operasjoner i Libanon fram til da, svarte han kort og enkelt «ja».

Rundt 7.000 israelske soldater deltok onsdag i kampene mot Hizbollah sør i Libanon, sa Tzvika Golan, som er talsmann for den israelske hærens nordkommando. Enkelte avdelinger hadde rykket fram til i nærheten av byen Baalbek, tilføyde han.

Baalbek ligger i de midtre delene av Libanon og er kjent for sine eldgamle ruiner. Talsmenn for libanesisk politi opplyste tidligere samme dag at det pågikk harde kamper langs den midtre delen av grensen mellom Libanon og Israel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus