Meny

Israel utvider bakkeoperasjonene mot Libanon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jerusalem (NTB-Reuters): Den israelske regjeringen besluttet natt til tirsdag å utvide bakkeoperasjonene mot Hizbollah i Libanon.

Israels statsminister Ehud Olmert gjør det klart at det ikke blir noen våpenhvile med det første. Foto: Scanpix/Reuters/Gil Cohen MagenIsraels statsminister Ehud Olmert gjør det klart at det ikke blir noen våpenhvile med det første. Foto: Scanpix/Reuters/Gil Cohen Magen

Jerusalem (NTB-Reuters): Formålet med utvidelsen er å skyve Hizbollah lengst mulig bort fra grensa før en eventuell våpenhvile trer i kraft. En politisk kilde sier målet er å skyve Hizbollah til den andre siden av Litani-elva.

Vedtaket ble gjort bare timer etter at statsminister Ehud Olmert gjorde det klart at det ikke blir noen våpenhvile med det første, i strid med USAs utenriksminister Condoleezza Rices arbeid for en snarlig våpenhvile.

Israels militære anbefalte utvidelsen av bakkeoperasjonene, som vil føre til at israelske soldater opererer flere kilometer lenger inn i Libanon enn hittil, kanskje helt til Litani-elva 20 kilometer fra grensa. Nå holder de seg innen få kilometer fra grensa.

Det var det indre sikkerhetskabinettet i regjeringen som tok beslutningen under et møte etter midnatt tirsdag.

Det blir nå opp til hæren når og hvordan krigføringen på bakken skal utvides. Allerede i forrige uke ble minst 15.000 reservesoldater mobilisert, og mandag ble det besluttet å innkalle enda tre divisjoner - til sammen 15.000 soldater.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus