Israel utvider bakkeoperasjonene mot Libanon

Jerusalem (NTB-Reuters): Den israelske regjeringen besluttet natt til tirsdag å utvide bakkeoperasjonene mot Hizbollah i Libanon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Ehud Olmert gjør det klart at det ikke blir noen våpenhvile med det første. Foto: Scanpix/Reuters/Gil Cohen MagenIsraels statsminister Ehud Olmert gjør det klart at det ikke blir noen våpenhvile med det første. Foto: Scanpix/Reuters/Gil Cohen Magen

Jerusalem (NTB-Reuters): Formålet med utvidelsen er å skyve Hizbollah lengst mulig bort fra grensa før en eventuell våpenhvile trer i kraft. En politisk kilde sier målet er å skyve Hizbollah til den andre siden av Litani-elva.

Vedtaket ble gjort bare timer etter at statsminister Ehud Olmert gjorde det klart at det ikke blir noen våpenhvile med det første, i strid med USAs utenriksminister Condoleezza Rices arbeid for en snarlig våpenhvile.

Israels militære anbefalte utvidelsen av bakkeoperasjonene, som vil føre til at israelske soldater opererer flere kilometer lenger inn i Libanon enn hittil, kanskje helt til Litani-elva 20 kilometer fra grensa. Nå holder de seg innen få kilometer fra grensa.

Det var det indre sikkerhetskabinettet i regjeringen som tok beslutningen under et møte etter midnatt tirsdag.

Det blir nå opp til hæren når og hvordan krigføringen på bakken skal utvides. Allerede i forrige uke ble minst 15.000 reservesoldater mobilisert, og mandag ble det besluttet å innkalle enda tre divisjoner - til sammen 15.000 soldater.

Personvernpolicy