Meny

Hjelpepleier måtte gå etter sex-sms med pasienter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hjelpepleier i Bergen er fratatt autorisasjonen etter at hun skal ha utvekslet slibrige tekstmeldinger med to psykiatriske pasienter.

Helsetilsynet mener hjelpepleieren, som var ansatt i Helse Vest, har misbrukt stillingen sin ved å innlede seksuelle forhold til to mannlige pasienter, skriver Bergens Tidende.

Hjelpepleieren ble avslørt i fjor sommer, da en av de psykiatriske pasientene påstod at han hadde hatt et seksuelt forhold til pleieren. Pasienten hevdet også at hjelpepleieren ved en anledning hadde lånt ham en nøkkel til en avdeling.

Hjelpepleieren ble suspendert med umiddelbar virkning. Få dager senere meldte enda en pasient seg og hevdet at også han hadde hatt et seksuelt forhold til hjelpepleieren, og at han hadde lagret 30 tekstmeldinger fra henne.

Etter å ha blitt konfrontert med disse påstandene, sa hjelpepleieren selv opp sin stilling.

Helsetilsynet begynte å granske saken i fjor sommer, og fikk oversendt utskrifter av alle tekstmeldingene. For får uker siden forelå konklusjonen, som sa at «inngåelse av private relasjoner under, eller i forlengelsen av, en behandler/pasientsituasjon vitner om manglende faglig forståelse hos helsepersonell, og således må anses som uforsvarlig».

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus