Meny

Minst 40 drept av bomber i Irak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 40 mennesker ble drept i flere bombeangrep i Irak tirsdag.

Denne mannen slapp fra et bombeangrep i Bagdad tirsdag med livet i behold. En annen sivilperson ble drept. Minst 40 mennesker ble drept i flere bombeangrep i Irak tirsdag (Foto: Reuters/SCANPIX)Denne mannen slapp fra et bombeangrep i Bagdad tirsdag med livet i behold. En annen sivilperson ble drept. Minst 40 mennesker ble drept i flere bombeangrep i Irak tirsdag (Foto: Reuters/SCANPIX)

Bagdad (NTB-Reuters): Minst 20 soldater ble drept da en buss ble rammet av en bombe plassert i veikanten mellom byene Tikrit og Baiji, nord for Bagdad.

En kilde ved det felles irakisk-amerikanske militærhovedkvarteret i Tikrit sier at dødstallet kan komme til å stige.

I Bagdad sprengte en selvmordsbomber en bil i lufta, og minst ti mennesker ble drept. Angrepet var rettet mot irakiske soldater som skulle hente lønningene sine i banken i Karrada-distriktet, men flere av ofrene var sivile.

I forrige uke ble 27 mennesker drept av en bilbombe og granatangrep i Karrada, som inntil da var ansett som et relativt stabilt distrikt i hovedstaden.

I Muqdadiya, nordøst for Bagdad, ble sju mennesker drept og åtte såret av en bilbombe som eksploderte utenfor sykehuset i byen, ifølge lokalt politi.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus