England leter nå etter det den nye «Q»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne gangen leter ikke England etter en ny «Q» til flere James Bond-filmer, men en virkelighetens «Q», ifølge en annonse i Sunday Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Desmond Llewelyn, den opprinnelige Q, på London-premieren av James Bond-filmen «The World is not Enough». Llewelyn omkom i en trafikkulykke i desember 1999. (kilde: www.ianfleming.org)Desmond Llewelyn, den opprinnelige Q, på London-premieren av James Bond-filmen «The World is not Enough». Llewelyn omkom i en trafikkulykke i desember 1999. (kilde: www.ianfleming.org)

Vet du ikke hvem «Q» er, bør du snarest begynne å fylle igjen de svære kraterne av manglende filmkunnskaper som du åpenbart har.

«Q» er selvsagt den eksentriske Petter Smart-gubben som lagde den ene dingsen mer fantastisk enn den andre, for James Bond.

Personen det søkes etter skal ha sitt virke hos avdelingen med det norskklingende navnet

Defence Science Technology Laboratory

(DSTL), og må ifølge annonsen inneha sterke vitenskapelige og teknologiske evner, såvel som lang ledererfaring.

DSTL kan lokke med en sekssifret lønn (i pund, selvsagt), en stilling som direktør, samt ansvar for over 3 000 forskere og andre vitenskapelige ansatte. Arbeidsstedet skal visstnok være nær Salisbury i Sørvest-England.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Man antar at dette betyr at «Q» skal arbeide ved det topphemmelige kjemiske og biologiske anlegget i Porton Town.

I James Bond-filmene ble rollen som «Q» spilt av skuespilleren Desmond Llewelyn. Etter at han døde, overtok John Cleese.

Men mens 007s «Q» disket opp med ting som undervannsbiler, usynlige biler og eksploderende armbåndsur, sies det at de virkelige vitenskapsfolkene for eksempel har funnet opp et høyteknologisk kommunikasjonsapparat forkledd som en stein.

Etter at den russiske etterretningen fant et eksemplar av denne «steinen» i en park i Moskva, beskrev de den som et høyteknologisk mirakel. Funnet satte forøvrig i gang en diplomatisk krangel mellom Moskva og London. Ikke så rart, kanskje.

- Hvis det er noen i det britiske regjeringsapparatet som har rett til å kalle seg 'Q', så er det lederen av DSTL, sa en anonym kilde i det britiske forsvarsdepartementet til Mail on Sunday.