Moldvarpmann kastes ut av sitt eget hjem

Den 75 år gamle menneskelige moldvarpen har gravd én tunnel for mye og blir nå kastet ut av sitt eget hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: garland-holmes.com)(Foto: garland-holmes.com)

Det er ikke uvanlig å høre om mennesker som kalles for moldvarper, men da har de som regel det dyriske tilnavnet fordi de graver fram hemmeligheter for sine oppdragsgivere.

75 år gamle William Lyttle derimot, har fått kallenavnet «mole man» (moldvarpmannen) ganske enkelt fordi han, som moldvarpen, liker å grave tunneler.

I 40 år har moldvarpen i ham virkelig fått utfolde seg, mens han har jobbet på et nettverk av tunneler under sitt 20-roms store hus i De Beauvoir, Øst-London.

Ifølge Daily Mirror har Lyttle gravd ut hele 100 kubikkmeter med jord opp gjennom årene, men nå setter lokalmyndighetene foten (forsiktig) ned. De frykter nemlig at huset, som har en verdi på 1 million pund (ca. 11,5 millioner kroner) skal kollapse.

Og bekymringene er ikke grunnløse: I 2001 falt fortauet utenfor huset sammen og etterlot et 4,5 meter vidt hull. I 1999 ble taket skadet i en brann og siden den gang har vann lekket inn i bygningen. Det er også fare for at skorsteinspipa skal kollapse, etter at Lyttle fjernet flere støttevegger, og at gulvet skal gi etter fordi huset er fullt av skrot.

Derfor fikk moldvarpmannen tidligere i sommer forbud mot å utføre mer arbeid på huset sitt. Nå har myndighetene gått enda lenger, og Lyttle har blitt kastet ut av sitt eget hjem og plassert på et billig hotell, mens tiltak settes i gang for å berge det falleferdige huset.

Et av tiltakene som vurderes er å fylle de drøye 18 meterne med underjordiske ganger med sement.

Lyttle som blir pålagt å betale 100 000 pund for utbedringene, mener det er bortkastet arbeid:

- Huset er ikke salgbart, det har aldri vært gjort noe forsøk på å fiffe det opp, sier han ifølge Daily Mirror.

Personvernpolicy