Meny

Vakter med våpen i norsk luftrom

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet Continental tillater at vakter bærer våpen på ruten fra New York til Oslo. Men norske myndigheter har ikke fått noen søknad om vaktholdet.

Oslo (NTB): Flyselskapet har gitt amerikanske myndigheter mulighet til å utplassere væpnede vakter på samtlige flyginger. Men bare kapteinen vet når vaktene er med i flyet, skriver Aftenposten.

- Federal Air Marshals har full tilgang til hele flyselskapets nettverk. Oslo er ikke noe unntak. De kan komme når som helst, sier den norske stasjonssjefen for Continental Airlines, Javvad Latif.

Men hvor ofte dette gjelder på ruten til Oslo, vet ikke Latif.

- De reiser som vanlige passasjerer og kan være én eller to. De er bevæpnet. Bare kapteinen får beskjed, sier stasjonssjefen.

Norske myndigheter har uttrykt skepsis til slik praksis, og Luftfartstilsynet mener det er god nok sikkerhet på bakken.

- Man har fra norsk side - både fra Samferdselsdepartement og tilsyn - sagt at man ikke ønsker Air Marshals i norsk luftrom. Men det er vanskelig å sjekke, fordi det er ingen som vet om disse er med, sier juridisk direktør Trine Lysnes i Luftfartstilsynet til Aftenposten.

På norsk territorium gjelder norsk lov og særskilt våpentillatelse må være gitt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus