- Flaut å drikke brus

Brus er ikke like populært som før. Nå er kildevann mest trendy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen er levert av mozon.no og skrevet av journalist Jorunn Egeland.

Brustrenden er i ferd med å snu. Det er ikke lenger hipt å drikke Coca-Cola og andre sukkerholdige drikker. Nå er det vann som gjelder.

Det viser en landsdekkende undersøkelse, skriver Hansa Borg Bryggerier i en pressemelding.

Undersøkelsen ble utført av markedsanalyseinstituttet InFact i juni i år.

Illustrasjonsfoto (kilde: mozon.no)Illustrasjonsfoto (kilde: mozon.no)

Tenker på helsen


Seks av ti kildevannsdrikkere velger bort brusen fordi det ikke er sunt. En av tre foretrekker heller å ha en vannflaske enn en brusflaske i hånden når andre ser dem.

Det er nordmenn i aldersgruppen 15-24 år som i størst grad velger bort brus. Hele åtte av ti av disse svarer at hovedmotivasjonen for å drikke flaskevann, er en sunnere livsstil.

- Det er positivt å se at nordmenn, og særlig de unge, bevisst legger om sitt drikkemønster i den hensikt å få en sunnere livsstil, sier Lars Midtgaard, administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, i pressemeldingen.

Det er helsepersonell og media som i størst grad påvirker drikkevalget vårt. Tre av ti i alderen 15-24 år, sier at medias negative fokus på usunne drikkevarer, påvirker deres vaner. Reklame påvirker derimot ikke noe særlig.

- Dette viser nok en gang at dagens befolkning er svært opptatt av helse- og kostholdsforbedringer. Det har blitt flaut å drikke brus, sier Midtgaard.

Ny nasjonaldrikk


Også bryggeriene merker kildevannets økte popularitet. Totalmarkedet på flaskevann har økt med 81,8 prosent siden i fjor.

Midtgaard trekker frem tilgjengelighet, produktutvikling og økt konkurranse i markedet som noen grunner til at flaskevann har blitt så populært.

- Løpende negativt mediefokus på leskedrikker med høyt sukkerinnhold kan bidra til at norsk kildevann på flaske om kort tid blir vår nye nasjonaldrikk, sier han.

Hva annet liker vi å drikke? Les om nordmenns drikkevaner her.

Personvernpolicy