Meny

Pharrell - In My Mind

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke verdt den lange ventetiden.

Han er en enorm suksesshistorie denne Pharrell Williams.

Superprodusenten fra Virginia som på egenhand og sammen med sin låtskriverkollega Chad Hugo i The Neptunes har hjulpet frem artister som Mystikal, Nelly, Justin Timberlake, Britney Spears, *NSYNC og en rekke andre til toppen av salgslistene. Det finnes neppe en produsent av nyere tid som har vært involvert i så mange hitlåter de siste årene som 33 år gamle Pharrell.

Det kan virke som om alt han rører i blir til gull.

Men som vel de fleste har fått med seg er han mer han mer enn den briljante bakmannen som gjemmer hodet bak knottene. I tillegg til å dele 50 Cents forretningsnese er han også med i rock/funk/rap-gruppen N*E*R*D og nå endelig aktuell med sin egen soloskive.

Utsatt


Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Slik går det velkjente ordtaket. Men alle som har levd ei stund vet såklart at dette ikke alltid stemmer. Pharells debutskive «In My Mind» har i alle fall blitt utsatt gjentatte ganger det siste året. Når den nå endelig er ute på markedet kommer den rundt 8 måneder senere enn opprinnelig annonsert.

Hvorfor det har tatt så lang tid vet jeg ikke, men det forundrer meg noe når jeg hører det endelige resultatet.

Gjester


Med tanke på hvor mange han selv har samarbeidet med er det forbausende få gjesteopptredener på denne utgivelsen. Men noen er det selvsagt. Gwen Stefani, Jay-Z, Nelly, Kanye West, Slim Thug og Snoop Dogg bidrar alle med en varierende vokalinnsats på «In My Mind». Og det er den mørke stemmen til Slim Thug som setter best spor etter seg på groovy dansegulvfylleren «Keep It Playa».

«In My Mind kan greit nok deles inn i to deler; en avdeling for rap (spor 1-6) og den andre halvdelen tilegnet R&B-sjangeren (7-14). Bråkjekke «Show You How To Hustle» blir det hederlige rap-unntaket som avslutter skiven.

Jeg kan med engang si at platens første del definitivt er å foretrekke. Det er der Pharrell viser at han er en artist med spennende ideer på lager.

Særlig på den svingende singelen «Can I Have It Like That», den funky prekenen «You Can Do It Too» og den ærlige barndomslåten «Best Friend» klarer Pharrell å kombinere herlig instrumentering med gode tekster.

Mange av sangene på del to blir derimot så utdaterte og puslete at man sannsynligvis burde hastet de videre på neste danskeferje.

Hva skal man si når vi si det mikses sammen hule Miami Vice-trommer, grelle Prince-fraseringer og lyden av en grufull synthesizer med saksofon-lyd sikkert mulig å få kjøpt på nærmeste leketøysbutikk (den 8 minutt lange svisken «Young Girl»).

Damer og sånn


Ikke overraskende handler det om damer. Og Pharrells enorme libido. Noen ganger fremført på bløteste vis med en gylden tunge i Don Juans-skikkelse («Angel»), andre ganger formulert på noe mindre galant vis («Baby»).

Uten tvil et noe slitsomt tema når vi får høre om det i omtrent hver eneste låt fra «

That Girl»

og utover.

Pharrell er ikke det jeg vil kalle en stor vokalist. Når han drar frem sin velkjente fløtepus-stemme kan han sikkert smelte et par hjerter, men for meg blir utrykket ekstremt monotont og kjedelig. Han prøver da også ekstremt hardt å høres ut som Prince, særlig på låter som «Take It Off (Dim The Lights)» og «Stay With Me».

Liker du Pharrell er det godt mulig du også vil like:

- Prince

- Nelly

- Kanye West

Ting fungerer heldigvis mye bedre når han rapper. Han er kanskje ikke den beste vokalisten i klassen, men stemmen står seg mye bedre sammen med de lekne hiphop-beats.

Oppsummerende


«In My Mind» blir mildt sagt en blandet opplevelse. Selvsagt er det hele proft utført og flere av låtene er farget med spennende små detaljer. Men platen føles likevel noe lettvint og kalkulert og her er ikke mange låter som virkelig setter spor etter seg. Det kan nesten virke som han ønsker å spare de virkelige godbitene til andre enn seg selv.

En skuffende treer.

Låter:

Can I Have It Like That
How Does It Feel?
Raspy Shit
Best Friend
You Can Do It Too
Keep It Playa
That Girl
Angel
Young Girl/I Really Like You
Take It Off (Dim The Lights)
Stay With Me
Baby Our Father
Number One
Skateboard P Presents: Show You How To Hustle

Spilletid:

64.25


Hjemmeside: Pharrell

Mer i Magasinet Neste Klikk:

Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus