Sosialklienter har mindre penger nå enn før

Sosialklienter har mindre penger til rådighet i dag enn de hadde for ti år siden. Satsene står stille mens prisnivået øker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske husholdninger har fått 30 prosent mer å rutte med de siste fem årene. Men mottakere av sosialhjelp er ikke like heldige. Mange sosialklienter får ikke utbetalt mer i månedlig støtte i dag enn det de fikk på midten av 1990-tallet Bare én av fire kommuner har de siste ti årene økt sosialsatsene i takt med prisveksten, skriver Aftenposten.

Foreningen Fattignorge viser til at et flertall av kommunene betaler ut mellom 200 og 1.000 kroner mindre i måneden enn det de skulle ha gjort for å holde tritt med prisveksten de siste årene.

- Kommunene har bevisst holdt en gruppe nede, og det er grunn til å spørre om kommunene er skyldige i omsorgssvikt, mener Georg Rønning i foreningen Fattignorge.

Fattignorge har også sett på kommunenes budsjett for hvordan en sosialklient bør disponere pengene. Budsjetter viser at enkelte kommuner mener en enslig person skal klare seg med 35 kroner dagen i mat.

- Kommunene har ikke sjekket om det er mulig å kjøpe det mest nødvendige for pengene, og inntrykket mitt er at budsjettene ikke henger i hop, sier Rønning.

(©NTB)

Personvernpolicy