Ta en kjappis

Det er viktig med kjappiser. Svenske sexologer etterlyser mer spontansex.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen er levert av mozon.no og skrevet av journalist Karoline Steenbuch.

Min oppfatning er at kjappiser har tapt og må komme tilbake igjen, sier den svenske sexologen Helena Cewers til Expressen.

Familiestress og lange dager på jobb er bare noe av det som kan legge en demper på sexlivet . Samtidig tar kjærestepar såpass stort hensyn til hverandre, at spontansex ikke lenger fungerer.

Kjenner du deg selv igjen? Vel, ta det med ro, er oppfordringen til Cewers. Du trenger ikke å prestere som en gresk kjærlighetsgud i sengen for å opprettholde lidenskapen til deg og partneren din.

En spontan greie


I følge den svenske sexologen holder det å krydre sexlivet med noen spontane kjappisser i ny og ne, for å holde gløden i livet.

- En spontan greie trenger ikke å ta mer enn ti minutter, og for mange kan dette være redningen for et sexliv, sier hun.

Hun har i den siste tiden merket at strevet etter likestilling, som råder i dagens moderne familier, også har blitt med inn i soverommet. Og for mange har dette blitt er problem, særlig hos småbarnsforeldre, hevder hun.

Ett samleie varer i gjennomsnitt i 18 minutter. En kjappis tar mellom tre og ti minutter.

- Det holder. Sex er mer enn bare en akt. Det handler ikke alltid om å få en orgasme, men også om å styrke forholdet, sier hun.

Og slik kan du ha sex i timevis.

Åsa Pekkari fra Stockholm, som Expressen har snakket med, mener spontansex er viktig for sexlivet.

- Det er helt klart et vitaminkick for kroppen. Mange kvinner og menn kjenner store krav. Kjappiser krever derimot ikke så mye, sier hun.

Trenger du noen tips for den erotiske årstiden vi befinner oss i? Her er de.

Personvernpolicy