Meny

Bikini sier fra når sola er for sterk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sommer lanseres bikinien som forteller deg når sola er farlig sterk. Kreftforeningen ønsker den smarte bikinien velkommen som et supplement.

IllustrasjonsfotoIllustrasjonsfoto

Den høyteknologiske bikinien er utformet med en UV-måler festet til beltet, som gir fra seg lyd når strålingen er så høy at du bør komme deg i skyggen eller dekke deg til, melder nyhetsbyrået Reuters.

Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel synes det er fint at vi har blitt mer oppmerksomme på farene knyttet til UV-stråler. Hun mener bikinien kan være et nyttig supplement.

- Det å være oppmerksom på UV-strålene når man soler seg er svært viktig, men jeg ville ikke satset på en slik bikini som eneste løsning. UV-plaster er langt billigere, og både Kreftforeningen og Statens strålevern har UV-varsling på telefon, sier Ryel til NTB.

Hun etterlyser dessuten en slik UV-måler i badeshortser for menn og i badeklær for folk som ikke vil sprade rundt i bikini.

Det er det kanadiske selskapet og nettbutikken Solestrom som i august slipper den smarte bikinien på markedet. Selskapet melder om stor interesse fra Sør-Afrika og Australia.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus