Vil skytes

Iraks tidligere president Saddam Hussein krever å bli skutt framfor å bli hengt dersom han blir funnet skyldig i forbrytelser mot menneskeheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks tidligere president Saddam Hussein foretrekker å skytes dersom han blir funnet skyldig i forbrytelser mot menneskeheten. Foto: REUTERS/Jamal Nasralah/Pool/SCANPIXIraks tidligere president Saddam Hussein foretrekker å skytes dersom han blir funnet skyldig i forbrytelser mot menneskeheten. Foto: REUTERS/Jamal Nasralah/Pool/SCANPIX

- Husk at Saddam var en soldat, og at han derfor bør skytes og ikke henges, sa han til dommeren etter at han ble brakt til rettssalen i Bagdad mot sin vilje onsdag.

Saddams forsvarere og sju andre tiltalte boikottet rettsmøtet, og Saddam nekter å akseptere forsvarerne som retten har oppnevnt. Tre av hans egne forsvarere er drept i attentater.

- Jeg avviser forsvarerne som retten har oppnevnt. De vil bli ansett som fiender av folket, erklærte Saddam, som ikke så ut til å være svekket av en 18 dager lang sultestreik.

- Det var ikke min vilje å komme hit. Jeg ble brakt hit med makt av amerikanerne, sa Saddam til dommeren.

Saddam tjenestegjorde aldri i de irakiske væpnede styrkene som soldat før han kom til makten i 1979. Men han ga seg selv rangen feltmarskalk og opptrådte ofte i uniform mens han styrte Irak. Han risikerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig.

(©NTB)

Personvernpolicy