Meny

Vil skytes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks tidligere president Saddam Hussein krever å bli skutt framfor å bli hengt dersom han blir funnet skyldig i forbrytelser mot menneskeheten.

Iraks tidligere president Saddam Hussein foretrekker å skytes dersom han blir funnet skyldig i forbrytelser mot menneskeheten. Foto: REUTERS/Jamal Nasralah/Pool/SCANPIXIraks tidligere president Saddam Hussein foretrekker å skytes dersom han blir funnet skyldig i forbrytelser mot menneskeheten. Foto: REUTERS/Jamal Nasralah/Pool/SCANPIX

- Husk at Saddam var en soldat, og at han derfor bør skytes og ikke henges, sa han til dommeren etter at han ble brakt til rettssalen i Bagdad mot sin vilje onsdag.

Saddams forsvarere og sju andre tiltalte boikottet rettsmøtet, og Saddam nekter å akseptere forsvarerne som retten har oppnevnt. Tre av hans egne forsvarere er drept i attentater.

- Jeg avviser forsvarerne som retten har oppnevnt. De vil bli ansett som fiender av folket, erklærte Saddam, som ikke så ut til å være svekket av en 18 dager lang sultestreik.

- Det var ikke min vilje å komme hit. Jeg ble brakt hit med makt av amerikanerne, sa Saddam til dommeren.

Saddam tjenestegjorde aldri i de irakiske væpnede styrkene som soldat før han kom til makten i 1979. Men han ga seg selv rangen feltmarskalk og opptrådte ofte i uniform mens han styrte Irak. Han risikerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus