Meny

Vil ha funksjonshemma i arbeid

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringa ønskjer at fleire personar med nedsett funksjonsevne skal få jobb i staten.

(Foto: odin.dep.no)(Foto: odin.dep.no)

(NPK): Difor skal kvart departement rekruttere ein høgt utdanna person med nedsett funksjonsevne til ei traineeordning. Målet er at dei 18 personane skal gå inn i eit opplæringsprogram i dei ulike departementa frå 2007.

- Eg er svært glad for at vi har klart å få til eit traineeprogram for personar med nedsett funksjonsevne. Dessverre er det slik at dei ofte møter stengde dører når dei prøver å kome seg inn på arbeidsmarknaden, seier Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Det har tidlegare blitt gjennomført to traineeprogram for personar med høg utdanning, men desse har hatt manglar når det gjeld utforminga. Difor har personar med nedsett funksjonsevne falle utanfor. Dette ønskjer regjeringa no å rette på. Det nye opplegget skal utformast i samarbeid med ei referansegruppe med representantar frå både brukarorganisasjonar og hovudsamanslutningar. (NPK)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:
Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus