- Norske tiltak for truede dyrearter er patetiske

Sverige bruker nesten 16 ganger mer penger på tiltak for truede dyrearter enn Norge, viser en rapport utarbeidet av Verdens Naturfond (WWF).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Rasmus Hansson i WWF (kilde: wwf.no)Generalsekretær Rasmus Hansson i WWF (kilde: wwf.no)

Ifølge rapporten bruker Sverige 85 millioner kroner årlig på tiltaksplaner for truede arter. Norge bruker 5,4 millioner kroner.

Samtidig viser rapporten at svenskene prioriterer skogsvern høyere enn norske myndigheter. Over 4 prosent av produktiv skog er vernet i Sverige, mens bare 1,4 prosent er vernet i Norge.

- Det er patetisk at regjeringen ikke har økt bevilgningene i takt med svenskene. Hvis det ikke blir gjort noe i forhold til statsbudsjettet, kan vi slå fast at regjeringens løfte om å satse på miljøpolitikk er en bløff, sier generalsekretær Rasmus Hansson i WWF Norge til Vårt Land.

Han frykter at regjeringen ikke kommer til å gjøre noe som helst for å bevare det norske artsmangfoldet. Også generalsekretær i Norges Naturvernforbund Tore Killingland er urolig.

- Jeg tror ikke politikerne skjønner hva slags natur vi har. Dessuten mangler man kunnskap og kultur for naturvern i norsk politikk. Næringshensyn går foran miljøhensyn. Heldigvis er vi såpass få nordmenn at vi ennå ikke har ødelagt all natur, sier Killingland. (©NTB)

Personvernpolicy