Meny

300.000 i bot etter dødsbrann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovden Høyfjellsenter har blitt ilagt en bot på 300.000 kroner etter brannen som tok livet av tre danske jenter i januar i år.

Politiets etterforskning viser at Hovden Høyfjellsenter hadde mangelfulle rutiner for kontroll med røykvarslerne i utleiehyttene, skriver Fædrelandsvennen.

- Forelegget er gitt på grunnlag av sviktende rutiner for kontroll av røykvarslerne. Det er vanskelig å peke konkret på at enkeltpersoner her er å bebreide. Derimot er det ingen tvil om at foretaket som sådan har hatt sviktende rutiner, sier politiadvokat Jarle Rudi til avisa.

Det var natt til 31. januar at det begynte å brenne i en av de 34 utleiehyttene til Hovden Høyfjellsenter. Ni danske ungdomsskolejenter lå og sov inne i hytta. Tre av dem mistet livet i brannen som følge av kullosforgiftning.

- Dette er en utrolig tragisk og vanskelig sak, og jeg vil selvfølgelig rådføre meg med min advokat før jeg sier og foretar meg noe mer, sier styreformann ved Hovden Høyfjellsenter Ole P. Bruun.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus