Orkla Media-avtalen undertegnet

Mecoms finansiering er klar, og avtalen om salg av Orkla Media er undertegnet, opplyser Orkla.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen om salg av Orkla Media til Mecom er undertegnet. Bildet viser konsernsjef Dag J. Opedal under pressekonferansen tirsdag. Foto Terje Bendiksby / SCANPIXAvtalen om salg av Orkla Media til Mecom er undertegnet. Bildet viser konsernsjef Dag J. Opedal under pressekonferansen tirsdag. Foto Terje Bendiksby / SCANPIX

Avtalen om salget av Orkla Media til Mecom er klar, opplyser Orkla i en pressemelding tirsdag morgen. Mecom finansierer kjøpet ved en kombinasjon av ny egenkapital og lånte midler. Salgsprisen utgjør 7,55 milliarder kroner, og oppgjøret skjer ved 5,6 milliarder kroner i kontanter, aksjer i Mecom for 852 millioner og en selgerkreditt fra Orkla på 1,09 milliarder kroner.

Disse aksjene vil utgjøre en eierandel i Mecom på 19,97 prosent. Orkla vil ha rett til å utpeke ett styremedlem.

- Den fremforhandlede salgspris på 7,6 milliarder gir god verdiskapning for Orklas aksjonærer. Avtalen medfører en kapitalfrigjøring på 5,6 milliarder kroner, samtidig som Orkla får en interessant finansiell posisjon i et nytt og spennende europeisk medieselskap med vekstmuligheter.

Avtalen er også god for Orkla Media, som vil videreføre sin virksomhet ledet fra Oslo. Det er også gledelig at administrerende direktør Bjørn Wiggen i Orkla Media har blitt tilbudt og akseptert stillingen som administrerende direktør for Mecom Europe, sier konsernsjef Dag J. Opedal i en pressemelding.

De siste detaljene ble framforhandlet i møter mandag kveld. Da ble den mulige løsningen med økt eierandel for Orkla i Mecom diskutert.

(©NTB)

Personvernpolicy