Abbas ber om våpenhvile

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palestinernes president Mahmoud Abbas ber om at det umiddelbart må innføres våpenhvile både i Libanon og de palestinske områdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Condoleezza Rice og palestinernes president Mahmoud Abbas under et møte i Ramallah på Vestbredden tirsdag. Foto: Reuters/Loay Abu Haykel/SCANPIXUSAs president Condoleezza Rice og palestinernes president Mahmoud Abbas under et møte i Ramallah på Vestbredden tirsdag. Foto: Reuters/Loay Abu Haykel/SCANPIX

Ramallah (NTB-AFP): - Aggresjonen mot Gazastripen og Vestbredden må stanse, og det må umiddelbart innføres våpenhvile i Libanon, sa Abbas etter et møte med USAs utenriksminister Condoleezza Rice tirsdag.

Under en pressekonferanse i forbindelse med møtet understreket Rice at situasjonen i de palestinske områdene ikke må bli glemt, selv om verdens oppmerksomhet for øyeblikket er rettet mot Libanon.

Hun gjentok at USA støtter opprettelsen av en palestinsk stat på Vestbredden og Gazastripen.

Rundt 2.000 palestinere deltok i en demonstrasjon i forkant av møtet i Ramallah på Vestbredden, til støtte for Hizbollah-geriljaens kamp mot de israelske styrkene i Libanon.