Telemontørstreiken er over

Telemontørstreiken i Relacom er over etter at partene natt til mandag ble enige om en løsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor har vært bekymret for streiken blant telemontørene, og for at streiken kunne ha blitt i stand til å true landets sikkerhet. Foto Morten Holm / SCANPIXKonsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor har vært bekymret for streiken blant telemontørene, og for at streiken kunne ha blitt i stand til å true landets sikkerhet. Foto Morten Holm / SCANPIX

Den varslede lockouten blir dermed ikke iverksatt, opplyser Relacom i en pressemelding.

- Vi er glade for at denne konflikten nå er avsluttet slik at våre kunder igjen kan stole på Relacom, sier administrerende direktør Stein Martinsen.

Grunnlaget for å bli enige var at partene vil se lønnsoppgjørene i 2006 og 2007 i sammenheng. Enigheten innebærer at de ansatte i gjennomsnitt vil få et lønnsløft på 9.000 kroner i år. Det er ikke gitt garanti for at lønnsoppgjøret i Relacom neste år skal sikre en årslønnsvekst på linje med samfunnet for øvrig.

- Dette innebærer at mellomoppgjøret for Relacom i 2007 teknisk sett er sluttført når garantien er innfridd, heter det i pressemeldingen.

(©NTB)

Personvernpolicy