Meny

Femåring reddet etter to døgn i dyp brønn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem år gamle Prince ble søndag reddet av indiske soldater etter å ha sittet fast i en 18 meter dyp brønn i to døgn. Indias innbyggere kunne følge den dramatiske redningsaksjonen på direktesendt TV.

Det var søndag møtt fram en stor menneskemengde som ville få med seg redningsaksjonen av den fem år gamle gutten som i to døgn satt fast i en brønn i Haryana i India.Det var søndag møtt fram en stor menneskemengde som ville få med seg redningsaksjonen av den fem år gamle gutten som i to døgn satt fast i en brønn i Haryana i India.

Femåringen falt i den dype og svært smale brønnen i landsbyen Kurukshetra i den nordindiske staten Haryana fredag kveld. Lokale myndigheter måtte etter hvert be hæren om hjelp for å få gutten ut.

Soldatene pumpet inn oksygen for å hindre at femåringen ble kvalt og firte også ned et kamera for å kunne følge med på hvordan det gikk med ham. Bilder av gutten mens han spiser sjokolade og kjeks i bunnen av brønnen ble sendt på alle TV-kanalene i India, og den dramatiske redningsaksjonen har holdt hele India klistret til fjernsynsskjermene.

Om lag 10.000 mennesker hadde søndag møtt fram for å få med seg redningsaksjonen, og menneskemengden jublet høyt da gutten til slutt ble hentet opp. Soldatene måtte grave en tunnel fra en annen brønn for å klare å redde Prince.

- Det virker som det går fint med ham, men vi må først sjekke om han har lidd noen overlast. Ungen har vist stort mot og overlevelsesinstinkt med tanke på at han har vært der inne i over to døgn, uttalte en lege til pressen etter at Prince ble innlagt søndag.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus